Selecteer een pagina

Financiën: van de wortel alle kwaad naar de financiering van ontwikkeling 

#SDGCafe 15 april 2021

15:00 – 17:00 uur, online en live vanuit Nieuwspoort

Graag nodigen we je uit voor een wel heel bijzonder #SDGCafé op donderdag 15 april, van 15:00 tot 17:00 uur.

Live vanuit Nieuwspoort, waar vaste #SDGCafé bezoeker Joris Voorhoeve zijn nieuwe boek Fighting Poverty and Violence zal presenteren en aanbieden aan Laurens Dassen (Volt). Het café is online bij te wonen door iedereen.

Het behalen van de SDGs vereist goed bestuur, politieke wil en… geld, veel geld. In zijn boek Fighting Poverty and Violence (Boom Uitgevers) zet Professor Joris Voorhoeve uiteen welke bronnen er allemaal kunnen worden aangeboord. Bezoekers aan het laatste #SDGCafé van 2020 kregen alvast een voorproefje van de uitkomsten.

In dit eerste luik van de #SDGCafés van 2021 zullen we ons richten op hoeveel geld nodig is om de SDGs in hun meest basale vorm te behalen, op het falen van de politieke, economische en financiële systemen om dat geld bijeen te brengen en oordeelkundig aan te wenden, en op de verschillende mogelijkheden om voldoende middelen te verkrijgen. Daarbij staan de illegale geldstromen en de rol van Nederland en de EU, en de mogelijke inbreng van verschillende Nederlandse en Europese actoren centraal.

Voorlopig programma 15 april

  1. Opening van het cafe
  2. Aanbieding van het boek Fighting Poverty and Violence door Joris Voorhoeve aan Laurens Dassen (Volt, onder voorbehoud)
  3. Reactie op het boek en het thema en Q&A met de digitale zaal
  4. Abiola Makinwa, Hoofddocente Haagse Hogeschool, over haar onderzoeken naar bedrijven en corruptie
  5. Pitches van #SDGCafé bezoekers
  6. Dialoog en conclusies

Het definitieve programma maken we in de komende weken bekend.

Werk je aan een initiatief dat de financiering van de SDGs of ontwikkeling centraal stelt of op andere manieren bijdraagt aan een betere wereld, meld je dan aan voor een pitch. Een pitch duurt maximaal 5 minuten en eindigt met een vraag of uitnodiging. Stuur hiervoor voor 8 april een email aan Thea.Fierens@gmail.com.

Het videoverslag van het vorige #SDGCafé: