Selecteer een pagina

Na de crisis: Mensenrechten centraal

#SDGCafe 10 december 2020

15:00 – 17:00 uur, online en live vanuit de Malietoren / VNO-NCW

Tijdens het derde #SDGCafé in het digitale drieluik over de Coronacrisis kijken we naar de toekomst. Samen met Ingrid Thijssen (VNO-NCW), Sam Muller (The Hague Institute for the Innovation of Law) en vele anderen onderzoeken we wat er nodig is om mensenrechten centraal te zetten. Hoe kunnen overheden, maar ook bedrijven, start-ups, burgerinitiatieven en wij allemaal bijdragen aan een wereld waarin iedereen toegang heeft tot een eerlijk rechtssysteem, ongelijkheid vermindert, duurzaamheid de basis is, en iedereen de vruchten kan plukken van het herstel?

Met ook pitches van onder anderen Linda van Beek (Global Compact), Aoife Fleming (SDG-jongerenvertegenwoordiger), Maartje van der Woude (Universiteit Leiden), Gerard van Mourik en Ivy de Bruijn en natuurlijk een centrale rol voor de bezoeker.

Donderdag 10 december 2020, van 15 tot 17 uur, online en live vanuit de Malietoren. Meld je nu aan en doe mee.

PROGRAMMA:

1. Welkom en kennismaken

2. Introductie van het thema
Jos Walenkamp, voormalig lector HHS

3. Justice for all: Hoe zetten we mensenrechten centraal?
Met o.a. Ingrid Thijssen (VNO-NCW), Sam Muller (The Hague Institute for the Innovation of Law), en reacties van de pitchers en het publiek.

Ingrid Thijssen doet namens VNO-NCW een bijdrage over de rol van ondernemers het centraal zetten van mensenrechten. Sam Muller maakt zich sterk voor een prominente rol voor het bedrijfsleven op dit thema. Hij reageert op de bijdrage van VNO-NCW.

4. Pitches van #SDGCafé-bezoekers
Met onder anderen Linda van Beek (Global Compact), Aoife Fleming (SDG-jongerenvertegenwoordiger) over het Youth Engagement Plan en Maartje van der Woude (Universiteit Leiden) over ‘governance by migration,’ Gerard van Mourik over noord Nigeria en Ivy de Bruijn (SDG Nederland) over het #DuurzaamRegeerakkoord.

Ook pitchen rondom het thema de toekomst en mensenrechten? Meld je hiervoor aan met een email aan Thea.Fierens@gmail.com. Een pitch duurt maximaal 5 minuten en eindigt vaak met een vraag: wat heb je nodig van de cafébezoekers om verder te gaan met je plan of idee? En wat kun je anderen bieden met hun plannen?

5. Dialoog
Alle cafébezoekers

Live en centraal en onderling via de chatfunctie gaan we met elkaar in gesprek over de thema’s van het café. In dit laatste #SDGCafé van dit drieluik zoeken we vooral concrete vervolgstappen en acties: Hoe zetten we samen mensenrechten centraal?

6. Conclusies en adviezen
Aan onszelf, aan Ministerie van Buitenlandse Zaken, SDG-coördinator Sandra Pellegrom, het MKB etc. 

7. Opmaat naar het volgende café
Gaan we weer live of nog een keer online? En waarover moeten we het in het nieuwe jaar vooral hebben? Graag zetten we de SDG’s ook voor 2021 op de agenda! 

Tot slot, alle ruimte om na te zoemen.

Toegang is gratis, aanmelden verplicht. Gezien de populariteit van de SDG Cafés raden we je aan je op tijd aan te melden.

Het videoverslag van het vorige #SDGCafé: